Tijdsduur behandelingen

Een cavitatiebehandeling duurt in totaal ongeveer 20 minuten voor een kleine zone en circa 40 tot 60 minuten voor een grote zone. U moet rekenen op ongeveer één behandeling per een á twee weken.

Suctiepomp

Na de behandeling volgt een, vooraf bepaalde, serie masserende impulsen, die het huidoppervlak en de onderste huidlagen behandelen. Zo worden het lymfesysteem en de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor het overtollige vet snel en probleemloos wordt afgevoerd. Het resultaat is al snel merkbaar.

Een vacuümbehandeling duurt in totaal ongeveer 5 tot 20 minuten.  Dit is noodzakelijk omdat na de behandeling het lichaam gestimuleerd moet worden om het vrijgekomen vet en afvalstoffen goed te kunnen afvoeren.

Aantal behandelingen

Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van het gewenste resultaat en de dikte van de vetlaag. Een cavitatiekuur bestaat in de meeste gevallen uit circa 4 á 6 behandelingen. Het goed opvolgen van de voedingsvoorschriften, koolhydraten, kan het aantal behandelingen verminderen. 

Cavitatie behandelingen zijn bedoeld om plaatselijk omvang te verminderen. De behandeling is geen afslankmethode en het BMI mag dan ook niet boven te 30 zijn.

De behandeling

Voordat met de behandeling gestart wordt vindt een intakegesprek plaats. Hoewel de behandeling zelf ongevaarlijk is, kunnen wij alleen mensen behandelen die gezond zijn.

Tijdens het intake-gesprek kijken wij of cavitatie de juiste behandeling is voor “uw probleem”. De behandeling wordt aan u uitgelegd en worden de contra-indicaties met u doorgenomen.

Tijdens de behandeling

De te behandelen zone(s) worden op het lichaam afgetekend en met speciale gel ingesmeerd ter geleiding van de ultrasone golven. Het handstuk wordt langzaam over het te behandelen oppervlak bewogen terwijl de behandelkop ultrasone golven afgeeft. U voelt dat de huid aangenaam warm wordt, maar verder is de behandeling pijnloos.

Na de behandeling

Met cavitatie kan er veel, maar u moet er ook zelf iets voor doen. Na de behandeling moet u zich gedurende 5 dagen aan bepaalde richtlijnen houden, zoals o.a.:

  • 2 liter water per dag drinken;
  • het voedingsprogramma volgen geen koolhydraten;
  • geen alcohol drinken;
  • dagelijks een half uurtje wandelen, fietsen of enkele malen traplopen.

Voeding

Een zeer belangrijke richtlijn is om na een behandeling voldoende water te drinken en gedurende vijf dagen geen enkelvoudige koolhydraten, zoals suikers, brood, pasta, aardappelen, frisdrank en alcohol te gebruiken.

Ons menselijk lichaam heeft een overlevingsmechanisme ingebouwd om energie in de vorm van vet op te slaan in tijden van schaarste. Door het eten van bv. een banaan, pasta, wit brood, suiker, frisdrank etc. wordt in de alvleesklier een hormoon geproduceerd. Dit hormoon, insuline genaamd, geeft een signaal aan het lichaam om vet uit de bloedbaan te halen en op te slaan in de vetcellen.

Dit gebeurt ook met het vrijgekomen vet na de cavitatie behandeling. Om een inname van maximaal 45 gr koolhydraten per dag te bereiken adviseren wij u een proteïnedieet. Wanneer de glycogeenreserves verbruikt zijn komt het lichaam in ‘ketose’. Het lichaam zal in ketose toestand vet als eerste energiebron gebruiken. Ook hiervoor zal energie uit het door cavitatie vrijgekomen vet gebruikt worden, cavitatie in combinatie met een proteïnedieet blijkt zeer effectief te zijn. U moet zorgen dat uw lichaam het vrijgekomen vet als brandstof gebruikt. Uiteraard kunt u ook een ander koolhydraat vrij dieet volgen. U hoeft beslist geen honger te lijden sterker nog u moet eten om te kunnen verbranden.

Succesvol tegen cellulitis

Behandelingen met de MedSculpt hebben een opmerkelijk resultaat in de strijd tegen cellulitis. De MedSculpt zorgt voor een nieuwe structurering en een verstrakking van het weefsel in de behandelde huid. Door een betere bloedcirculatie kunnen voedingsstoffen gewoon worden aan- en afgevoerd, in plaats van zich op te hopen tussen de vetcellen.

De behandeling is niet pijnlijk

De Cavitatie behandeling is volledig pijnloos, u zult kleine tintelingen of warmteprikkels waarnemen. Er wordt geen schade toegebracht aan bloedvaten, zenuwen, bindweefsel en huid.

Online een afspraak maken

Sluit Menu